Skip to main content

Nieuws

Jan Mathijssen debuteert tijdens Military in Boekelo en rijdt deze vierster lange cross uit!

Jan en zijn Geronimo in actie!

Wenda's leerlinge Jan Mathijssen die met grote regelmaat dressuur training bij Wenda volgt met zijn 13 jarige Geronimo (v. Tangelo vd Zuuthoeve) maakte afgelopen weekend op 62 jarige leeftijd zijn debuut tijdens de Military in Boekelo. 

Boekelo is een van de grootste paardensportevenementen van Nederland en Jan had in de vooraf gaande week nog met Wenda getraind om de laatste puntjes op de i te zetten. De eerste dag stond de dressuur op het programma, Jan reed een van zijn beste proeven tot nu toe en behaalde prima 63%! De tweede dag stond de cross op het programma, de omstandigheden waren niet optimaal. De vele regen van te voren maakte dat de ondergrond drassig was en daardoor kon Jan niet zijn optimale tijd aanhouden, maar Jan wist de cross uit te rijden! De derde stond het springen op het programma en in dit zware parcours vielen er helaas drie balken, maar Jan en zijn Geronimo wisten wederom de finish te halen.

Van de 103 deelnemers die gestart waren in Boekelo, wist Jan en zijn Geronimo op een hele mooi 68ste plek te eindigden en een hele gave zesde plek in het Nederlands Kampioenschap. Wenda is ontzettend trots op Jan zijn prestatie in Boekelo! Chapeau Jan!